Ainekset
12 kpl
3,5 dl | vettä |
25 g | hiivaa |
1 tl | suolaa |
300 g | bataattia |
8,5 dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
Valkosipulivoi: | |
200 g | voita |
2-3 kpl | valkosipulinkynttä |
korianteria tai lehtipersiljaa |

Valmistusohje
- Valmista valkosipulivoi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella ilmavaksi. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet. Jatka sekoittamista, kunnes rakenne on pehmeä. Lisää halutessasi joukkoon noin 1 dl hienonnettuja yrttejä. Muotoile voista tanko ja anna
jähmettyä jääkaapissa. - Keitä tai paahda bataatti kypsäksi. Poista kuori ja purista bataatti siivilän läpi kulhoon
- Liuota hiiva 37-asteiseen veteen.
- Lisää Myllärin Luomu Leivontakarkeat Vehnäjauhot ja suola bataattisoseen sekaan. Sekoita. Lisää joukkoon vesi-hiivaseos.
- Vaivaa taikinaa noin 8 minuuttia, kunnes koostumus on tasainen. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
- Kohotuksen jälkeen painele taikina kasaan ja vaivaa hyvin uudelleen. Anna kohota jälleen kaksinkertaiseksi.
- Toisen kohotuksen jälkeen vaivaa taikinaa vain hieman. Jaa taikina 12 osaan ja muotoile osista pyöreitä palloja. Aseta pallot jauhotetulle alustalle ja litistä niitä hieman. Anna kohota 30 minuuttia.
- Ota esiin valurauta- tai tavallinen paistinpannu. Kuumenna pannu ja grillaa leipiä molemmin puolin 6-8 minuuttia. Jos leivät ovat isoja, grillaa myös sivuilta. Käytä kantta apuna. Leivät ovat kypsiä, kun ne napautettaessa kuulostavat ontoilta.
- Tarjoile heti valkosipulivoin kanssa.
Vinkki! Perinteisesti Bolo do Caco maalaisleipään käytetään valkoista bataattia.