Ainekset
3-4 | banaania |
3 dl | Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa |
1,5 dl | Myllärin Luomu Isoja Täysjyvä kaurahiutaleita |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | ruokasoodaa |
2 tl | kanelia |
0,5 tl | kardemummaa |
0,5 tl | inkivääriä |
0,5 dl | rusinoita |
0,5 dl | maapähkinävoita |
0,5 dl | kasvimaitoa (esim. kauramaito) |

Valmistusohje
Energiapitoinen ja terveellinen banaanileipä on helppotekoinen mehukas herkku, joka sopii hyvin retkeilijän evääksi. Parhaimmillaan banaanileipä on nautittuna lemppariretkikahvin kanssa!
Soseuta banaanit blenderissä tai sauvasekoittimella. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet, maapähkinävoi sekä rusinat banaanisoseeseen ja lisää lopuksi taikinaan 1 dl kauramaitoa. Paista banaanileipä leivinpaperilla vuoratussa vuoassa 180 asteessa n. 40 min. Leipä on parhaimmillaan jäähtyneenä ja yön yli viileässä levänneenä.
Ohje: Luontohaaste.fi