Ainekset
4-viljan banaani-hasselpähkinäpuuro
3 dl | Myllärin Luomu 4-viljan hiutaleita |
4 dl | kookoskermaa |
4 rkl | palmusokeria |
1 tl | kanelia |
ripaus suolaa |
Suolakaramellikastike
2 dl | kermaa |
2 dl | maitoa |
3 dl | sokeria |
150 g | voita |
7 g | suolaa |
Karamellibanaanit
2 kpl | banaaneja |
2 rkl | sokeria |
1 dl | kookosmaitoa |
1 tl | vaniljasokeria |
Lisäksi:
4 rkl | paahdettuja hasselpähkinöitä |
4-viljan crumblekeksi
1 dl | Myllärin Luomu 4-viljan hiutaleita |
1 dl | tomusokeria |
1 rkl | Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
2 rkl | appelsiinimehua |
100 g | voita |

Valmistusohje
Keitä hiutaleita kookoskermassa 5 minuutin ajan. Mausta valmis puuro suolalla, palmusokerilla ja kanelilla.
Valmista seuraavaksi suolakaramellikastike. Kuumenna sokeria pannulla, kunnes se alkaa sulaa. Lisää maito ja kerma joukkoon. Varo kuumaa sokeria. Kylmän maidon ja kerman lisääminen saa sokerin kiehumaan helposti yli. Keitä, kunnes kastike on kullanruskeaa. Lisää lopuksi suola. Siivilöi ja anna jäähtyä jääkaapissa. Karamellibanaani Kuori banaanit ja leikkaa niistä paksuja ”lantteja”. Pyöräytä ne sokerissa ja paahda pannulla, kunnes lantit ovat kullanruskeita. Lisää kookoskerma ja vaniljasokeri. Kiehauta ja tarjoile puuron kanssa. Hasselpähkinät Paahda hasselpähkinät uunipellillä grillivastuksen alla. Murskaa pähkinät ja lisää ne lopuksi puuron päälle.
Valmista lopuksi 4-viljan crumblekeksit. Kiehauta voi, anna jäähtyä noin minuutin ajan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada voi seoksen päälle. Sekoita hyvin. Lisää appelsiinimehu ja sekoita hyvin. Levitä 2 mm ohueksi kerrokseksi lastalla uunipellille voipaperin päälle ja paista 180 asteessa n. 10 minuutin ajan tai kunnes keksitaikina on kullanruskeaa
Koristele puuroannos pursottamalla suolakaramellia pinnalle ja sirottelemalla paahdettuja pähkinöitä ja keksejä maun mukaan.
Reseptin laati: Tomi Björck