Punajuuri-vuohenjuustopiiras (g)

yli 60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Gluteenittomat
  • Ruoanlaitto
Ainekset
Pohja:
125 g maitorahkaa
125 g voita
2 dl Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja
0,5-1 dl Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
suolaa
Täyte:
 3-4 punajuurta
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
200 g vuohenjuustoa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
hunajaa
rosmariinia
Valmistusohje

Reseptilähde: Nakit ja MUTSI -blogi

 

Esikeitä punajuuria niiden koosta riippuen 15-20 minuuttia. Punajuuret voi kuoria joko ennen keittämistä tai sen jälkeen.

Valmista punajuurten kiehuessa piiraan pohja. Sekoita kaurajauhot ja kauraleseet sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos kulhoon, jossa on maitorahka ja pehmeä voi sekä juustoraaste. Rouhaise mukaan suola. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja esipaista pohjaa 10 min, 200 C.

Ota punajuuret keittovedestä ja jäähdytä hetki. Kuori ja suikaloi sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita pannulla hetki, mausta suolalla, pippurilla ja loppuvaiheessa lorauta sekaan hieman hunajaa.

Pilko kuoritut punajuuret ohuiksi siivuiksi ja asettele esipaistetun piirakkapohjan päälle. Lisää päälle kuullotetut sipulit, rouhi mukaan suolaa ja pippuria.

Revi piiraalle vuohenjuustoa. Valuta päälle hunajaa ja pilko mukaan tuoretta rosmariinia.

Vatkaa munat ruokakerman sekaan, lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Kaada piirakan päälle.

Paista 200 C 30-35 minuuttia.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.
Huom! Kesän aikana palautteiden käsittelyssä voi olla viivettä. Käsittelemme mahdolliset tuotevirheisiin liittyvät palautteet mahdollisimman pian, muihin viesteihin vastaamme parin viikon kuluessa.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.