Myllärin tuotteisiin ei toistaiseksi ole tarvinnut tehdä muutoksia Ukrainan sodan vuoksi

Ukrainan sodan aiheuttama poikkeuksellinen tilanne vaikeuttaa eräiden raaka-aineiden saantia. Saatavuusongelmien vuoksi elintarvikealan toimijat voivat joutua tekemään äkillisiä muutoksia valmistusaineisiin, jolloin elintarvikkeen koostumus ei välttämättä täysin vastaa suomen- ja ruotsinkielisissä pakkausmerkinnöissä
annettuja tietoja.

Tästä syystä Ruokavirasto on myöntänyt helpotuksia pakkausmerkintöihin Suomessa, jotta olemassa olevat pakkausmateriaalit voidaan edelleen hyödyntää. Elintarviketurvallisuus ei saa kuitenkaan vaarantua, ja kuluttajien oikeus riittäviin tietoihin pitää varmistaa. 

Ruokaviraston myönnytys pakkausmerkinnöissä on aiheuttanut huolta ruoka-aineallergikkojen joukossa.

”Toistaiseksi emme ole joutuneet tekemään muutoksia tuotteisiimme, mutta jos tuotteissamme käytettyjä raaka-aineita jouduttaisiin korvaamaan allergeenillä, jota alkuperäisessä tuotteessa ei ole, tieto merkitään pakkauksiimme tavalla tai toisella,” rauhoittelee Helsingin Myllyn kaupallinen johtaja Jarkko Tuomola.

”Lisäksi tieto tuotteen ainesosien muutoksesta päivitettäisiin verkkosivuillamme oleviin tuotetietoihin”, hän jatkaa.

Tällä hetkellä kaikki Myllärin-tuotemerkillä myytävät tuotteet ovat vegaanisia eli ne eivät sisällä kananmunaa eivätkä maitoa.

Lue lisää Ruokaviraston 24.3.2022 julkaisemasta tiedotteesta: Ruokavirasto myöntää helpotuksia elintarvikkeiden pakkausmerkintöihin Ukrainan sodan aikana

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.