Myllärin Kasvis Kaura Ateria-aines on valittu vuoden gluteenittomaksi tuotteeksi

Keliakialiitto on valinnut Myllärin Kasvis Kaura Ateria-aineksen vuoden 2020 gluteenittomaksi tuotteeksi. Palkinto myönnetään erityisen paljon ilahduttavalle gluteenittomalle tuotteelle vuosittain.

“Olemme panostaneet gluteenittomien kauratuotteiden kehittämiseen jo pitkään. Valikoimassamme on monipuolisesti gluteenittomia tuotteita niin aamu- ja välipaloiksi kuin leivontaan ja ruoanlaittoonkin”, kertoo markkinointipäällikkö Minna Anttonen. “Tämä on ensimmäinen kerta, kun Myllärin-tuote palkitaan Keliakialiiton kilpailussa. Olemme valinnasta erittäin iloisia ja otettuja”.

Valintaperusteina ovat muun muassa maku, ulkonäkö, saatavuus, monipuolinen käyttö, ravitsemuksellinen merkitys, uutuusarvo ja hinta. Edellytyksenä on, että tuote on tullut markkinoille edellisen valinnan jälkeen.

“Kilpailuraatimme mielestä tuote on helppo ja nopea valmistaa. Tuotteessa korostui sen uutuusarvo. Valmiiksi maustettu ateria-aines tuo ruokapöytään vaihtelua ja on monikäyttöinen. Sen voi ottaa mukaan vaikka ulos retkelle”, kiittelee raadin puolesta markkinoinnin asiantuntija Marjo Jokinen Keliakialiitosta.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi voivat tehdä sekä kuluttajat että yritykset. Lopullisen voittajavalinnan teki raati, johon kuului kaksi kuluttajien edustajaa, terveystarkastaja, ravitsemusterapeutti, Keliakialiiton liittohallituksen edustaja ja kaksi Keliakialiiton asiantuntijaa.

Myllärin Kasvis Kaura Ateria-aines tuli markkinoille alkuvuodesta 2020 osaksi kaura-ateriatuoteperhettä, jossa se on ensimmäinen gluteeniton vaihtoehto. Gluteenittomasta kaurasta valmistettu, runsaasti kasviksia sisältävä ja valmiiksi maustettu kauraseos on helppo ja nopea lisäke tai runsaskuituinen kasvisateria sellaisenaan. Ateria-ainesta voi myös käyttää pohjana monenlaisiin pata- ja paistosruokiin.

Kasvis Kaura Ateria-aineksen ohella Myllärin valikoimaan kuuluu gluteeniton, maustamaton Kaura Ateriajyvä, jota voi käyttää riisin tapaan kaikessa ruoanlaitossa.

Puhtaasti pellolta pöytään

Myllärin gluteenittomasta tuoteperheestä löytyy niin hiutaleita, jauhoseoksia, ateriajyviä, myslejä kuin murojakin.

“Gluteenittomat kauratuotteemme valmistetaan suomalaisesta puhdaskaurasta, joka tulee omilta, gluteenittomaan tuotantoon sitoutuneilta sopimusviljelijöiltämme”, kertoo Anttonen.

Gluteenittomien raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden puhtaus analysoidaan omassa laboratoriossamme ja tuotteet valmistetaan erillään muista viljatuotteista. Kuten kaikki Myllärin kotimaiset kauratuotteet, myös gluteenittomat tuotteet valmistetaan sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla ja hiilineutraalisti.

Myllärin monipuoliset, runsaskuituiset gluteenittomat kauratuotteet ovat osoittautuneet monelle mieluisaksi valinnaksi. Ne sopivat niin keliaakikoille kuin muillekin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Niissä on hyvän maun lisäksi kaikki kauran erinomaiset ominaisuudet, kuten kuitu, proteiinit, vitamiinit ja kivennäisaineet. Myllärin gluteenittomaan valikoimaan kuuluu myös suurtalous- ja leipomotuotteita.

Lue lisää Keliakialiiton uutisesta

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.