Mylläriltä näppäriä perustuotteita gluteenittomaan leivontaan

Kuluttajakyselymme* mukaan noin 70 prosenttia gluteenitonta ruokavaliota noudattavista leipoo itse vähintään kuukausittain. Suosituimpia leivonnaisia ovat letut, pannukakut, pizzat, sämpylät, kääretortut ja marjapiirakat. Myllärin gluteenittomat uutuustuotteet helpottavat gluteenittomien leipureiden arkea tarjoamalla eri käyttötarkoituksiin kehitettyjä jauhoseoksia, joilla leipomukset onnistuvat varmasti.

Myllärin gluteenittomat uutuustuotteet: Lettu- ja vohvelijauho, Kaura-sämpyläjauho, Pikakaurahiutale ja Pizzajauho.


”Gluteenittomien tuotteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti ja tällä hetkellä jo lähes 30 prosenttia Myllärin kuluttajatuotteista on gluteenittomia kaurapohjaisia tuotteita”, kertoo Helsingin Myllyn markkinointipäällikkö Minna Anttonen.

”Teimme kuluttajakyselyn selvittääksemme millaisia gluteenittomia tuotteita kuluttajat kaipaavat ja syksyllä myyntiin tulevat uutuustuotteemme vastaavat nimenomaan gluteenittomaan leivontaan liittyviin haasteisiin”, hän jatkaa.

Valmista helposti sämpylöitä, pizzaa ja lettuja

Elokuussa kauppoihin tulevat Myllärin Gluteenittomat Kaurasämpyläjauho, Pizzajauho sekä Lettu- ja vohvelijauho. Puuronystävien arkea helpotetaan riittoisalla Pikakaurahiutaleella. Jauhoseosten tuotekehityksessä tavoitteena on ollut, että taikinat ovat helppoja valmistaa ja leipoa ja lopputulos olisi mahdollisimman paljon vastaavan tavallisen tuotteen kaltainen.

”Suurin osa kyselyymme vastanneista valmistaa itse gluteenittomia lettuja tai pannukakkua ja yli 60 % vastaajista tekee itse pizzaa tai sämpylöitä”, kertoo Anttonen. ”Makeista leivonnaisista suosittuja ovat kääretortut, kakkupohjat ja marjapiirakat”.

Vastaajista 72 % leipoo vähintään kerran kuukaudessa ja 28 % vähintään kerran viikossa.

”Noin puolet vastaajista kokee kuitenkin haasteellisena sen, että leivonnaisten rakenne ei vastaa tavallista, leivonnaiset eivät kohoa tai lässähtävät valmiina ja taikina on tahmaista tai vaikeaa käsitellä. Lisäksi mittasuhteet ja apuaineiden käyttö pitää tuntea, jos haluaa muokata tavallisista resepteistä gluteenittomia versioita. Näihin haasteisiin meidän uutuustuotteemme vastaavat täysin”, kertoo Anttonen.

Gluteenittomasti viljeltyä, hiilineutraalisti valmistettua kotimaista kauraa

Myllärin gluteenittomat kauratuotteet valmistetaan hiilineutraalisti suomalaisesta gluteenittomasti viljellystä kaurasta, joka tulee omilta, gluteenittomaan tuotantoon sitoutuneilta sopimusviljelijöiltämme. Ne sopivat niin keliaakikoille kuin muillekin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Niissä on hyvän maun lisäksi kaikki kauran erinomaiset ominaisuudet, kuten kuitu, proteiinit, vitamiinit ja kivennäisaineet.

”Kyselymme mukaan tärkeimpiä valintakriteereitä ostopäätöstä tehdessä ovat tuotteiden laatu, kotimaisuus ja se, että ne on valmistettu gluteenittomasti viljellystä kaurasta”, taustoittaa Anttonen. ”Nämä ominaisuudet ovat Myllärin-tuotteiden osalta itsestään selviä jo entuudestaan.”

Helsingin Myllyn tuotantotiloja Vaasassa laajennetaan parhaillaan nimenomaan gluteenittoman tuotannon ja varastoinnin osalta. Avajaisia päästään viettämään syksyllä.

Myllärin gluteenittomat uutuustuotteet kaupoissa elokuussa 2021

  • Myllärin Gluteeniton Lettu- ja vohvelijauho sisältää 90 % kotimaista, gluteenittomasti viljeltyä kauraa. Herkulliset gluteenittomat letut tai rapeat vohvelit paistuvat jauhoseoksesta helposti. Jauhoseos ei sisällä maitoa eikä kananmunaa, joten siitä voi valmistaa letut ja vohvelit moneen ruokavalioon sopiviksi.
  • Myllärin Gluteenittomalla Kaurasämpyläjauholla kuohkeat sämpylät syntyvät helposti. 500 gramman pussista tulee 12-15 sämpylää. Runsaskuituinen Kaurasämpyläjauho sisältää 61 % kotimaista, gluteenittomasti viljeltyä täysjyväkauraa.
  • Myllärin Gluteenittomasta Pizzajauhosta valmistaa maukkaan ja rapean pizzapohjan helposti. 500 gramman kokoisesta pussista tulee kaksi pellillistä pizzaa. Pizzajauho sisältää kotimaista, gluteenittomasti viljellystä kaurasta valmistettua kaurajauhoa.
  • Myllärin Gluteeniton Pikakaurahiutale on pakattu isoon, ahkeralle puuronsyöjälle riittoisaan 800 gramman pussiin. Runsaskuituinen pikakaurahiutale on valmistettu kotimaisesta, gluteenittomasti viljellystä täysjyväkaurasta. Tuotteella on Sydänmerkki.

*Myllärin kysely Keliakialiiton jäsenistölle, toukokuu 2021, n=112

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.