Kotimaiset Myllärin-tuotteet ovat kesäkeittiön pelastus: grillipizza ja kaura-ateria valmistuvat helposti ja nopeasti

Myllärin-tuotteilla rento ja vaivaton kesäkokkailu onnistuu niin pihagrillissä, veneessä, mökillä kuin telttaretkelläkin. Grillipizzan valmistaminen on entistä helpompaa Myllärin taikinajuuren sisältävällä pizzajauhoseoksella, ja täydellinen lisäke grilliaterialle taas syntyy Myllärin Kaura Ateria -aineksista vartissa.

Rapeapohjainen grillattu pizza on yksi kesän helpoimmista ja herkullisimmista ruokaideoista. Kotimaisen Myllärin Pizzajauhoseoksen (1 kg) sisältämä aito taikinajuuri antaa pizzapohjalle makua ja rakennetta – jopa ilman hiivaa.

Jauhoseoksessa on mukana suola ja sokeri, joten kotileipurin tarvitsee lisätä taikinaan vain vesi, hiiva ja öljy. Pizzan voi leipoa myös ilman hiivaa, jos taikinaa on mahdollista nostattaa pitkään, vaikkapa yön yli. Kilon pussista saa 2-3 pellillistä pizzaa sen mukaan, miten paksun pohjan haluaa. Jauhoseoksen ainesosat ovat vehnäjauho, vehnähapate, sokeri ja suola.

– Myllärin Pizzajauho valmistetaan muiden Myllärin-tuotteiden tapaan hiilineutraalisti myllyssämme Järvenpäässä. Tuote on täysin kotimainen ja sillä on Hyvää Suomesta -merkki, Helsingin Myllyn markkinointipäällikkö Minna Anttonen kertoo.

Kotimainen kaura on mainio grilliruoan pari ja nopea retkieväs

Myllärin Kaura Ateria -ainekset puolestaan ovat kesäkeittiön pelastus. Täydellinen ateria tai lisäke syntyy Myllärin Kaura Ateria -aineksista vartissa: lisää pussin sisältö kiehuvaan veteen ja keitä 15 minuuttia, ja ateria on valmis syötäväksi.

Kaura-aterian voi nauttia sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun lihan ja kalan kanssa, paellatyyppisten ruokien pohjana, tortillojen täytteenä sekä ruokaisissa salaateissa.

– Kotimainen kaura on lähiruokaa ja erinomainen vaihtoehto riisille, pastalle tai couscousille.

Suomalaisesta täysjyväkaurasta valmistetut ateria-ainekset sisältävät runsaasti kuitua (kuitupitoisuus noin 10 %), rouheaa rakennetta ja reippaasti makua. Valittavana on neljä makua: Tomaatti, Texmex, Tikka Masala ja gluteeniton Kasvis.

– Yhdestä pussista riittää 2–4 henkilölle riippuen siitä, tarjotaanko kaura-ateria lisäkkeenä vai sellaisenaan kasvisruokana, Minna Anttonen lisää.

Suomen ensimmäinen hiilineutraali mylly

Myllärin-tuotteita valmistava Helsingin Mylly on ensimmäisenä myllynä Suomessa kompensoinut kaikki tuotannosta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt jo toista vuotta peräkkäin. Hiilijalanjälki kompensoitiin sijoittamalla hiilinielujen lisäämiseen.

– Järvenpään ja Vaasan myllyjen sekä Närpiön murotehtaan yhteenlaskettu jalanjälki vuonna 2020 vastasi noin 30 keskivertosuomalaisen vuosittaisia päästöjä, eli se oli alunalkaenkin varsin pieni, Helsingin Myllyn toimitusjohtaja Niklas Kumlin kertoo.

Myllyjen sähkö- ja lämpöenergian tuotannosta muodostuva hiilijalanjälki kompensoitiin rahoittamalla hiilinieluja lisäävää metsityshanketta, jonka tarkoituksena on sitoa ilmakehästä sinne jo vapautunutta hiilidioksidia takaisin kasvillisuuteen. Tutustu Helsingin Myllyn vastuullisuusraporttiin.

Hae ideoita ruoanlaittoon reseptipankistamme

Lisätiedot

Markkinointipäällikkö Minna Anttonen, puh. 050 589 5784, minna.anttonen@helsinginmylly.fi

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.