Helsingin Mylly kompensoi noin 10 suomalaisen päästöjä vastaavan hiilijalanjälkensä kotimaassa

Helsingin Mylly aloitti oman toimintansa päästöjen laskennan kolme vuotta sitten. Vuodesta 2020 lähtien Myllärin-tuotteet on valmistettu hiilineutraalisti. 

Päästöjä on vähennetty mm. siirtymällä kaikissa tuotantolaitoksissa uusiutuvan energian käyttöön sekä investoimalla Vaasassa omaan biovoimalaitokseen, joka tuottaa koko tehtaan tarvitseman lämpöenergian kaurankuorijätettä polttamalla.

”Emme pysty vähentämään päästöjämme kokonaan, ja siksi olemme kompensoineet jäljelle jääneet päästöt”, kertoo Helsingin Myllyn toimitusjohtaja Niklas Kumlin.

Vuonna 2021 Helsingin Myllyn yhteenlasketut päästöt olivat 120 tonnia CO2e. Se vastaa noin 10 suomalaisen vuotuista hiilijalanjälkeä. 

”Kompensoimme viime vuoden liiketoimintamme scope 1-2 päästöt suomalaisilla metsäpohjaisilla hiilinieluilla”, Kumlin kertoo. ”Olemme myös tunnistaneet scope 3 päästölähteitämme ja tutkimme toimenpiteitä niiden vähentämiseksi”, hän jatkaa.

Hiilinieluna toimivat kotimaiset metsät

Yhteistyökumppaniksi kompensointiin valittiin Green Carbon ja sen metsän lisäkasvua edistävät metsähiilinielut. Käytännössä lisäkasvua metsiin tehdään typpilannoituksella. Lunastamamme hiilensidonta on toteutunut tänä vuonna ja sieltä syntyneet yksiköt on verifioitu DNV:n toimesta. Hiilinieluhankkeemme sijaitsevat Pieksämäellä, Viitasaaressa, Pertunmaalla ja Hollolassa.

Kahtena aiempana vuonna Helsingin Myllyn hiilijalanjälki on kompensoitu istuttamalla puita Afrikkaan. 

”Tänä vuonna halusimme kotimaisen kompensaatiokohteen, vaikka kotimaahan kompensoitaessa haasteena onkin niin sanottu kaksoislaskenta”, kertoo Niklas Kumlin. 

”Päästökompensaation riskien hallinnan näkökulmasta on huomattu, että kaikilla hankkeilla on haasteita ja esimerkiksi kaksoislaskennan vuoksi yksikään hanke ei täytä laatukriteerejä 100-prosenttisesti”, sanoo Saija Ahonen Green Carbonilta.

”Kotimainen metsähiilinielu on erittäin hyvä vaihtoehto sen läpinäkyvyyden ja kolmannen osapuolen todennukseen perustuvan toimintamallin vuoksi”, Ahonen jatkaa. 

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.