Ainekset
Thai-salaatti vehnäjyvistä | |
½ | kurkku |
2 cm pala | inkivääriä |
1 | salottisipuli |
2 | punaista chiliä |
½ dl | kuivattua sipulia |
1 tuore | banaaninkukka |
1½ dl | Myllärin Kypsiä Vehnäjyviä |
½ dl | salottisipulidressingiä (ohje alla) |
muutama thaibasilikanlehti | |
muutama mintunlehti | |
Paahdettu salottisipulidressing | |
2 cm pala | galangajuurta ohuina viipaleina |
1 | sitruunaruohonvarsi |
4 | salottisipulia |
1 | valkosipulinkynsi |
3 | kuivattua punaista chiliä |
1 | limen mehu |
2 rkl | palmusokeria |
2 rkl | kalakastiketta |

Valmistusohje
Poista kurkusta siemenet ja viipaloi. Viipaloi myös sipuli. Kuori inkivääri, poista chilistä siemenet ja leikkaa molemmat tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Revi kana paloiksi. Kuori ja leikkaa banaaninkukka ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään kypsien vehnäjyvien kanssa.
Leikkaa sitruunaruoho ohuiksi renkaiksi ja kuivaa galangajuuren kanssa 120-asteisessa uunissa 30 – 45 minuuttia. Halkaise salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Kääri ne folioon ja paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat tummia ja pehmeitä. Kuori sipulit ja laita ne mortteliin. Lisää joukkoon kuivatut galangat ja sitruunaruoho. Hakkaa tahnaksi. Lisää sekaan chili ja sokeri. Jatka hakkaamista, kunnes seos on tasaista. Mausta limenmehulla ja kalakastikkeella.
Reseptin laati huippukokki Tomi Björck