Thai-kanasalaatti vehnäjyvistä ja paahdettu salottisipulidressing

30 min. |

Ainekset
Thai-salaatti vehnäjyvistä
½ kurkku
2 cm pala inkivääriä
1 salottisipuli
2 punaista chiliä
½ dl kuivattua sipulia
1 tuore banaaninkukka
1½ dl Myllärin Kypsiä Vehnäjyviä
½ dl salottisipulidressingiä (ohje alla)
muutama thaibasilikanlehti
muutama mintunlehti
Paahdettu salottisipulidressing
2 cm pala galangajuurta ohuina viipaleina
1 sitruunaruohonvarsi
4 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
3 kuivattua punaista chiliä
1 limen mehu
2 rkl palmusokeria
2 rkl kalakastiketta

 

Valmistusohje

Poista kurkusta siemenet ja viipaloi. Viipaloi myös sipuli. Kuori inkivääri, poista chilistä siemenet ja leikkaa molemmat tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Revi kana paloiksi. Kuori ja leikkaa banaaninkukka ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään kypsien vehnäjyvien kanssa.

 

Leikkaa sitruunaruoho ohuiksi renkaiksi ja kuivaa galangajuuren kanssa 120-asteisessa uunissa 30 – 45 minuuttia. Halkaise salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Kääri ne folioon ja paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat tummia ja pehmeitä. Kuori sipulit ja laita ne mortteliin. Lisää joukkoon kuivatut galangat ja sitruunaruoho. Hakkaa tahnaksi. Lisää sekaan chili ja sokeri. Jatka hakkaamista, kunnes seos on tasaista. Mausta limenmehulla ja kalakastikkeella.

 

 

 Reseptin laati huippukokki Tomi Björck

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.