Ainekset
Sieniohratto | |
2 | banaanisalottisipulia |
2 | valkosipulin kynttä |
500 g | Myllärin 4 Viljan Ateriajyviä |
1 dl | valkoviiniä |
n. 1 l | kana- tai kasvislientä |
1/2 dl | kuivattua sienijauhetta |
2 dl | raastettua parmesaanijuustoa |
suolaa | |
Paistetut herkkusienet |
|
1rs (200 g) | herkkusieniä |
1 rkl | rypsiöljyä |
1 rkl | voita |
suolaa | |
Gremolata |
|
4 | valkosipulinkynttä |
½ pnt | persiljaa |
½ pnt | basilikaa |
1 dl | oliiviöljyä |
3 rkl | sitruunamehua |
1 | sitruunankuori |
suolaa, pippuria | |

Valmistusohje
Kuullota laakeassa kattilassa hienonnetut sipulit, lisää sekaan ateriajyvät ja pyöräytä. Lisää joukkoon valkoviini ja anna imeytyä. Lisää sienijauhe ja kana- tai kasvisliemi vähitellen koko ajan varovasti sekoittaen. Kun jyvät ovat kypsyneet, lisää sekaan raastettu parmesaanijuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Putsaa ja leikkaa herkkusienet 4 osaan lohkoiksi. Kuumenna pannulla öljy ja voi, ja ruskista sieniä kauttaaltaan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valmista sitten gremolata ajamalla kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi tahnaksi. Kokoa annos ja tarjoile!
Reseptin laati huippukokki Tomi Björck