Sieniohratto, paistettuja herkkusieniä ja gremolataa

|

  • Ruoanlaitto
Ainekset
Sieniohratto
2 banaanisalottisipulia
2 valkosipulin kynttä
500 g Myllärin 4 Viljan Ateriajyviä
1 dl valkoviiniä
n. 1 l kana- tai kasvislientä
1/2 dl kuivattua sienijauhetta
2 dl raastettua parmesaanijuustoa
suolaa

Paistetut herkkusienet 
1rs (200 g) herkkusieniä
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
suolaa

Gremolata
4 valkosipulinkynttä
½ pnt persiljaa
½ pnt basilikaa
1 dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 sitruunankuori
suolaa, pippuria

 

Valmistusohje

Kuullota laakeassa kattilassa hienonnetut sipulit, lisää sekaan ateriajyvät ja pyöräytä. Lisää joukkoon valkoviini ja anna imeytyä. Lisää sienijauhe ja kana- tai kasvisliemi vähitellen koko ajan varovasti sekoittaen. Kun jyvät ovat kypsyneet, lisää sekaan raastettu parmesaanijuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

Putsaa ja leikkaa herkkusienet 4 osaan lohkoiksi. Kuumenna pannulla öljy ja voi, ja ruskista sieniä kauttaaltaan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valmista sitten gremolata ajamalla kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi tahnaksi. Kokoa annos ja tarjoile!

 

 

Reseptin laati huippukokki Tomi Björck

 

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.