Sieniohratto, paistettuja herkkusieniä ja gremolataa

|

  • Ruoanlaitto
Ainekset
Sieniohratto
2 banaanisalottisipulia
2 valkosipulin kynttä
500 g Myllärin 4 Viljan Ateriajyviä
1 dl valkoviiniä
n. 1 l kana- tai kasvislientä
1/2 dl kuivattua sienijauhetta
2 dl raastettua parmesaanijuustoa
suolaa

Paistetut herkkusienet 
1rs (200 g) herkkusieniä
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
suolaa

Gremolata
4 valkosipulinkynttä
½ pnt persiljaa
½ pnt basilikaa
1 dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 sitruunankuori
suolaa, pippuria

 

Valmistusohje

Kuullota laakeassa kattilassa hienonnetut sipulit, lisää sekaan ateriajyvät ja pyöräytä. Lisää joukkoon valkoviini ja anna imeytyä. Lisää sienijauhe ja kana- tai kasvisliemi vähitellen koko ajan varovasti sekoittaen. Kun jyvät ovat kypsyneet, lisää sekaan raastettu parmesaanijuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

Putsaa ja leikkaa herkkusienet 4 osaan lohkoiksi. Kuumenna pannulla öljy ja voi, ja ruskista sieniä kauttaaltaan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Valmista sitten gremolata ajamalla kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi tahnaksi. Kokoa annos ja tarjoile!

 

 

Reseptin laati huippukokki Tomi Björck

 

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.
Huom! Kesän aikana palautteiden käsittelyssä voi olla viivettä. Käsittelemme mahdolliset tuotevirheisiin liittyvät palautteet mahdollisimman pian, muihin viesteihin vastaamme parin viikon kuluessa.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.