Savustettua selleriä, haudutettua karitsaa ateriajyvien kera, salviaa ja remouladea

|

  • Ruoanlaitto
Ainekset
500 g Myllärin 4 Viljan Ateriajyviä

Savustettu selleri
½ juuriselleri
1 rkl sokeria
suolaa
muutama lehti tuoretta salviaa

Haudutettu karitsa
600 g karitsan niskaa
5 valkosipulia
1 pala inkivääriä
1 l kanalientä
2 dl valkoviiniä

Remoulade
1 dl majoneesia
1 rkl kapriksia
½ pnt ruohosipulia
½ juuriselleri
Valmistusohje

Kypsennä jyvät paketin ohjeen mukaan, mutta vaihda veden tilalle lihaliemi. Valmista seuraavaksi savustetut sellerit. Mausta selleri suolalla ja sokerilla ja savusta kypsäksi savustuspöntössä. Leikkaa noin 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi, ja sekoita ne jyvien ja salvian kanssa.

 

Mausta karitsanniskat suolalla ja pippurilla ja laita uunivuokaan. Kiehauta muut ainekset ja kaada liemi päälle. Hauduta folion tai kannen alla 160-asteisessa uunissa 3-4 tuntia. Nosta lihat varovasti esim. lautaselle jäähtymään. Siivilöi haudutusliemi puhtaaseen kattilaan ja redusoi noin puoleen. Viipaloi karitsa annospaloiksi ja tarjoile savuselleri-ateriajyvien ja remouladen kanssa.

 

Valmista lopuksi remoulade. Leikkaa juuriselleristä noin tulitikun mittaisia suikaleita. Hienonna ruohosipuli ja kaprikset, ja sekoita kaikki pilkotut aineet majoneesin kanssa. Anna maustua 5 minuutin ajan.

 

 

Reseptin laati huippukokki Tomi Björck

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.