Savustettua selleriä, haudutettua karitsaa ateriajyvien kera, salviaa ja remouladea

|

  • Ruoanlaitto
Ainekset
500 g Myllärin 4 Viljan Ateriajyviä

Savustettu selleri
½ juuriselleri
1 rkl sokeria
suolaa
muutama lehti tuoretta salviaa

Haudutettu karitsa
600 g karitsan niskaa
5 valkosipulia
1 pala inkivääriä
1 l kanalientä
2 dl valkoviiniä

Remoulade
1 dl majoneesia
1 rkl kapriksia
½ pnt ruohosipulia
½ juuriselleri
Valmistusohje

Kypsennä jyvät paketin ohjeen mukaan, mutta vaihda veden tilalle lihaliemi. Valmista seuraavaksi savustetut sellerit. Mausta selleri suolalla ja sokerilla ja savusta kypsäksi savustuspöntössä. Leikkaa noin 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi, ja sekoita ne jyvien ja salvian kanssa.

 

Mausta karitsanniskat suolalla ja pippurilla ja laita uunivuokaan. Kiehauta muut ainekset ja kaada liemi päälle. Hauduta folion tai kannen alla 160-asteisessa uunissa 3-4 tuntia. Nosta lihat varovasti esim. lautaselle jäähtymään. Siivilöi haudutusliemi puhtaaseen kattilaan ja redusoi noin puoleen. Viipaloi karitsa annospaloiksi ja tarjoile savuselleri-ateriajyvien ja remouladen kanssa.

 

Valmista lopuksi remoulade. Leikkaa juuriselleristä noin tulitikun mittaisia suikaleita. Hienonna ruohosipuli ja kaprikset, ja sekoita kaikki pilkotut aineet majoneesin kanssa. Anna maustua 5 minuutin ajan.

 

 

Reseptin laati huippukokki Tomi Björck

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.
Huom! Kesän aikana palautteiden käsittelyssä voi olla viivettä. Käsittelemme mahdolliset tuotevirheisiin liittyvät palautteet mahdollisimman pian, muihin viesteihin vastaamme parin viikon kuluessa.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.