RUKIINJYVIÄ, SAVUSTETTUA LOHTA , PIKKELÖITYJÄ KASVIKSIA JA TILLIVINEGRETTI

yli 60 min. | Keskitaso

Ainekset

10 annosta

 

 

Myllärin Luomu Ruis Ateriajyviä, n. 1 dl raakaa jyvää/ruokailija
lohta fileinä
merisuolaa
kurkkua
keltajuurta / porkkanaa
fenkolia
Pikkeliliemi 
1 l väkiviinaetikkaa
2 kg sokeria
3 l vettä
Tillivinegretti
2 nippua tilliä
5 dl öljyä
1,5 dl valkoviinietikkaa
50 g sokeria
25 g suolaa
1/4 tl xantanaa
Valmistusohje

Kiehauta pikkeliliemen ainekset ja jäähdytä. Liemestä saa vahvemman, jos laittaa vettä vain 2 l. Viipaloi juurekset ja fenkoli. Laita pikkeliin yön yli. Kaikki pikkelikasvikset voi pikkelöidä tässä liemessä

Valmista tillivinegretti: ryöppää tilli ja kuivaa hyvin. Sekoita blenderissä tilli ja öljy. Valuta liinan läpi. Mittaa blenderiin etikka, sokeri, suola ja xantana. Lisää tilliöljy ohuena nauhana sekaan koneen pyöriessä. Tarkista maku ja rakenne, lisää tarvittaessa xantanaa. Xantanan tehtävä on rakenteen säilyttäminen, mutta sen voi jättää myös pois.

Kypsennä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Paista kypsät jyvät öljyssä reippaassa lämmössä ja mausta suolalla.

Suolaa lohi merisuolalla, pintasavusta ja kypsennä loppuun 150 astetta ja 5-6 min. Anna vetäytyä hetki ja paloittele kala muutamaan palaan/annos.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuvan koko voi olla enintään 10 Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.