RUKIINJYVIÄ, SAVUSTETTUA LOHTA , PIKKELÖITYJÄ KASVIKSIA JA TILLIVINEGRETTI

yli 60 min. | Keskitaso

Ainekset
Myllärin Luomu Ruis Ateriajyviä, n. 1 dl raakaa jyvää/ruokailija
lohta fileinä
merisuolaa
kurkkua
keltajuurta / porkkanaa
fenkolia
Pikkeliliemi 
1 l väkiviinaetikkaa
2 kg sokeria
3 l vettä
Tillivinegretti
2 nippua tilliä
5 dl öljyä
1,5 dl valkoviinietikkaa
50 g sokeria
25 g suolaa
1/4 tl xantanaa
Valmistusohje

Kiehauta pikkeliliemen ainekset ja jäähdytä. Liemestä saa vahvemman, jos laittaa vettä vain 2 l. Viipaloi juurekset ja fenkoli. Laita pikkeliin yön yli. Kaikki pikkelikasvikset voi pikkelöidä tässä liemessä

Valmista tillivinegretti: ryöppää tilli ja kuivaa hyvin. Sekoita blenderissä tilli ja öljy. Valuta liinan läpi. Mittaa blenderiin etikka, sokeri, suola ja xantana. Lisää tilliöljy ohuena nauhana sekaan koneen pyöriessä. Tarkista maku ja rakenne, lisää tarvittaessa xantanaa. Xantanan tehtävä on rakenteen säilyttäminen, mutta sen voi jättää myös pois.

Kypsennä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Paista kypsät jyvät öljyssä reippaassa lämmössä ja mausta suolalla.

Suolaa lohi merisuolalla, pintasavusta ja kypsennä loppuun 150 astetta ja 5-6 min. Anna vetäytyä hetki ja paloittele kala muutamaan palaan/annos.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.