Ainekset
10 annosta
|
Myllärin Luomu Ruis Ateriajyviä, n. 1 dl raakaa jyvää/ruokailija |
lohta fileinä | |
merisuolaa | |
kurkkua | |
keltajuurta / porkkanaa | |
fenkolia | |
Pikkeliliemi | |
1 l | väkiviinaetikkaa |
2 kg | sokeria |
3 l | vettä |
Tillivinegretti | |
2 | nippua tilliä |
5 dl | öljyä |
1,5 dl | valkoviinietikkaa |
50 g | sokeria |
25 g | suolaa |
1/4 tl | xantanaa |

Valmistusohje
Kiehauta pikkeliliemen ainekset ja jäähdytä. Liemestä saa vahvemman, jos laittaa vettä vain 2 l. Viipaloi juurekset ja fenkoli. Laita pikkeliin yön yli. Kaikki pikkelikasvikset voi pikkelöidä tässä liemessä
Valmista tillivinegretti: ryöppää tilli ja kuivaa hyvin. Sekoita blenderissä tilli ja öljy. Valuta liinan läpi. Mittaa blenderiin etikka, sokeri, suola ja xantana. Lisää tilliöljy ohuena nauhana sekaan koneen pyöriessä. Tarkista maku ja rakenne, lisää tarvittaessa xantanaa. Xantanan tehtävä on rakenteen säilyttäminen, mutta sen voi jättää myös pois.
Kypsennä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Paista kypsät jyvät öljyssä reippaassa lämmössä ja mausta suolalla.
Suolaa lohi merisuolalla, pintasavusta ja kypsennä loppuun 150 astetta ja 5-6 min. Anna vetäytyä hetki ja paloittele kala muutamaan palaan/annos.