RUKIINJYVIÄ CHIMICHURRI, SESONGIN SIENIÄ JA MARINOITUA MUNAKOISOA

yli 60 min. | Keskitaso

Ainekset

10 annosta

Myllärin Luomu Ruis Ateriajyviä, n. 1 dl raakaa jyvää/ruokailija
3 munakoisoa
sesongin sieniä
Chimichurri
2 pnt lehtipersiljaa
2 pnt korianteria
2 limeä
10 kpl valkosipulin kynsiä
3 dl öljyä
2 tomaattia
2 punasipulia
1 chili
suolaa
Munakoisojen marinadi 
3 g korianterinsiemeniä
275 g salottisipulia
80 g valkosipulia
25 g inkivääriä
200 g ruokosokeria
7,5 dl tummaa balsamicoa
2,5 dl soijakastiketta
1,25 l vettä
tuoretta minttua
tuoretta korianteria
Valmistusohje

Valmista munakoisomarinadi: paahda korianterinsiemeniä kuivassa kattilassa ja lisää loput marinadin ainekset. Hauduta 30-40 min. ja anna marinadin tekeytyä yön yli.

Leikkaa kolme munakoisoa n. 7 mm viipaleiksi vaakasuuntaan. Itketä hienolla merisuolalla, paista öljyssä kullanruskeiksi ja marinoi yön yli tiiviin kelmun alla. Kolmelle munakoisolle marinadia tarvitaan n. 0,5-0,75 dl

Mittaa chimichurrin ainekset kutteriin ja pyöräytä pari kertaa. Lisää öljy ja pyöräytä taas pari kertaa. Seoksen ei tarvitse olla täysin sileää. Tarkista suola ja happo.

Kypsennä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Paista kypsät vehnäjyvät öljyssä reippaassa lämmössä ja mausta suolalla ja chimichurrilla

Laita tarjolle linjastoon. Käytä koristeluun minttua ja korianterinlehtiä.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.