Ainekset
10 annosta
Myllärin Luomu Ruis Ateriajyviä, n. 1 dl raakaa jyvää/ruokailija | |
3 | munakoisoa |
sesongin sieniä | |
Chimichurri | |
2 pnt | lehtipersiljaa |
2 pnt | korianteria |
2 | limeä |
10 kpl | valkosipulin kynsiä |
3 dl | öljyä |
2 | tomaattia |
2 | punasipulia |
1 | chili |
suolaa | |
Munakoisojen marinadi | |
3 g | korianterinsiemeniä |
275 g | salottisipulia |
80 g | valkosipulia |
25 g | inkivääriä |
200 g | ruokosokeria |
7,5 dl | tummaa balsamicoa |
2,5 dl | soijakastiketta |
1,25 l | vettä |
tuoretta minttua | |
tuoretta korianteria |

Valmistusohje
Valmista munakoisomarinadi: paahda korianterinsiemeniä kuivassa kattilassa ja lisää loput marinadin ainekset. Hauduta 30-40 min. ja anna marinadin tekeytyä yön yli.
Leikkaa kolme munakoisoa n. 7 mm viipaleiksi vaakasuuntaan. Itketä hienolla merisuolalla, paista öljyssä kullanruskeiksi ja marinoi yön yli tiiviin kelmun alla. Kolmelle munakoisolle marinadia tarvitaan n. 0,5-0,75 dl
Mittaa chimichurrin ainekset kutteriin ja pyöräytä pari kertaa. Lisää öljy ja pyöräytä taas pari kertaa. Seoksen ei tarvitse olla täysin sileää. Tarkista suola ja happo.
Kypsennä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Paista kypsät vehnäjyvät öljyssä reippaassa lämmössä ja mausta suolalla ja chimichurrilla
Laita tarjolle linjastoon. Käytä koristeluun minttua ja korianterinlehtiä.