Terveellinen porkkana-linssisosekeitto

30 min. | Vaikea

  • Gluteenittomat
  • Ruoanlaitto
Ainekset

Sosekeitto

1,000 kg valmista porkkanasosetta
0,300 kg punaisia linssejä
0,300 kg sipulikuutioita, pakaste
0,015 kg valkosipulimurskaa
1 l vettä
0,0135 kg vähäsuolaista kasviliemijauhetta
0,250 kg sulatejuustoa
2 dl kookosmaitoa
2 rkl tuoretta inkivääriä
0,003 kg kurkumaa
0,005 kg suolaa
0,001 kg mustapippurirouhetta

Koristeluun:
Tuoreita yrttejä tai pakasteyrttejä (esim. persiljaa)

Lisuke keiton pinnalle

4,5 dl Myllärin 4 Viljan Ateriajyviä
4,5 dl vettä
2 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
2 rkl currya maustamiseen

 

Valmistusohje

Annosmäärä: 10

Annoskoko: 300 g

1 kpl 1/2 -65 mm GN-vuoka

Sosekeitto

Valmistusohje:

  1. Huuhdo linssit ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan (n. 10 minuuttia) kasvisliemijauheella maustetussa vedessä.
  2. Lisää porkkanasose ja pakastesipulikuutiot linssien joukkoon. Kiehauta.
  3. Lisää keiton sekaan valkosipulimurska, raastettu inkivääri ja muut mausteet, sulatejuusto sekä kookosmaito. Soseuta keitto.
  4. Lisää lopuksi hienonnetut pakasteyrtit.
  5. Tarjoile rapeat 4 viljan ateriajyvät erikseen keiton ohessa, josta jokainen ruokailija voi itse annostella jyvät keiton päälle krutonkien tapaaa.

 

Lisuke keiton pinnalle

Lisää vesi, suola ja jyvät 1/2 -65 mm GN-vuoan pohjalle ja paista yhdistelmäpaistolla 12 minuuttia 150 asteessa. Ota GN-vuoka uunista, lisää rypsiöljy sekä curry ja paista kiertoilmapaistolla 180 ◦C: ssa vielä n. 10 minuuttia, kunnes jyvistä tulee rapeita.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.
Huom! Kesän aikana palautteiden käsittelyssä voi olla viivettä. Käsittelemme mahdolliset tuotevirheisiin liittyvät palautteet mahdollisimman pian, muihin viesteihin vastaamme parin viikon kuluessa.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.