Ainekset
Lehtikaali-pinaatti-ruissalaatti | |
1 | butternut squash -kurpitsa |
300 g | tuoretta lehtikaalia |
1 rs | babypinaattia |
½ pnt | lehtipersiljaa |
1 | punasipuli |
1 dl | saksanpähkinöitä |
1½ dl | Myllärin Kypsiä Ruisjyviä |
oliiviöljyä paistamiseen | |
suolaa, pippuria | |
Paahdettu seesamidressing | |
1 | valkosipulinkynsi |
1 rkl | paahdettua valkosipulia |
1 dl | soijaa |
1 | punainen chili (siemenet poistettu) |
2 rkl | valkoviinietikkaa |
3 rkl | hunajaa |
1 dl | paahdettuja seesaminsiemeniä |

Valmistusohje
Kuori ja leikkaa kurpitsa 1 cm:n kuutioiksi. Hienonna persilja terävällä veitsellä, ja leikkaa sipulista ohuita renkaita. Paahda saksanpähkinöitä 170-asteisessa uunissa 8 minuutin ajan, ja murskaa ne rouheeksi. Kuumenna pannu ja lisää ensin sipulirenkaat ja sitten kurpitsakuutiot. Paahda, kunnes ne ovat kullanruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hetken aikaa ja lisää sitten sekaan seesamidressing, hienonnettu persilja sekä paahdetut pähkinät.
Yhdistä ainekset blenderissä ja aja sileäksi massaksi.
Reseptin laati huippukokki Tomi Björck