KAURARISOTTOA, SESONGIN SIENIÄ, RAPEAA LEHTIKAALIA JA SITRUUNAGEELIÄ

30-60 min. | Keskitaso

Ainekset
10 annosta
Kaurarisotto
1 l Myllärin Kaura Ateriajyviä
0,5 l valkoviiniä
1 l sienilientä (Sooci)
1 l paahdettua juureslientä (Sooci)
4 kpl shalottisipulia
2 dl öljyä
150 g voita
200 g parmesaania hienona raasteena
 50-100 g tuoreita sieniä/ asiakas
Rapea lehtikaali
4 pss lehtikaalia
öljyä
suolaa
Sitruunageeli
2 dl sitruunamehu
2 dl sokeri
2 dl vesi
9 g agar
Valmistusohje

Mittaa sitruunageelin ainekset kattilaan ja keitä minuutti koko ajan sekoittaen. Jäähdytä, aja geeli blenderissä ja siivilöi.

Kypsennä kaurajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä valkoviini, sieniliemi ja paahdettu juuresliemi puoleen.Leikkaa shalottisipuli pieneksi kuutioksi ja freesaa sipuli ja osa sienistä öljyssä. Lisää kypsennetty kaura ja jatka freesausta. Lisää lientä kauran sekaan ja keitä hetki. Lisää kutioitu voi ja juusto. Paista loput sienistä voi-öljyseoksessa ja mausta suolalla. Käytä risoton sekaan ja koristeeksi.

Irrottele lehtikaali lehtiruodista ja revi sopivan kokoisiksi paloiksi (4x4cm). Pese hyvin ja valuta kuivaksi. Lisää hiukan öljyä sekä suolaa, sekoita hyvin. Paahda uunissa 120°C /  15-20 min (luukut auki ja keskipuhallus), puolessa välissä voi sekoitella.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.