Fenkolilla maustettu vehnäpuuro, paistettua siikaa, fenkolisalaattia ja kurkuma-aiolia

30 min. | Vaikea

  • Ruoanlaitto
Ainekset
Fenkolilla maustettu vehnäpuuro
500 g Myllärin Luomu Vehnä Ateriajyviä
4 rkl voita
4 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 timjaminoksaa
1 dl valkoviiniä
1 l simpukka- tai kalalientä
2 dl fenkolipyreetä (kts. ohje)
100 g parmesaanijuustoa
1 rkl sitruunamehua
suolaa, pippuria
Paistetut siikafileet
600 g nahallisia siikafileitä
1 rkl voita
öljyä paistamiseen
suolaa, pippuria
Paahdettu fenkolipyree
3 fenkolia
1 sipuli
4 rkl voita
4 rkl öljyä
3 dl kermaa
suolaa
Fenkolisalaatti
1 fenkoli
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
Kurkuma-aioli
1 dl majoneesia
1 valkosipulin kynsi
2 tl kurkumaa

 

Valmistusohje

Kuumenna öljy ja voi laakeassa kattilassa, lisää sekaan pilkottu sipuli ja valkosipuli ja kuullota. Lisää joukkoon vehnäjyvät, timjaminoksat ja valkoviini ja kiehauta. Lisää kanalientä aina 2 dl kerrallaan, jotta sitä ei ole liian paljoa kattilassa kerrallaan. Lisää kanaliemi vähitellen, koko ajan varovasti sekoittaen.

 

Aloita fenkolipyreen valmistaminen kuorimalla ja leikkaamalla sipuli. Pilko fenkolit ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan. Freesaa sipulit kuumalla pannulla voin ja öljyn kera, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää joukkoon paahdetut fenkolit ja kerma. Hauduta hiljalleen, kunnes fenkolit ovat kypsiä ja pehmeitä. Mausta ja soseuta blenderissä.

 

Kun jyvät ovat kypsyneet, lisää sekaan fenkolipyree ja parmesaanijuusto. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Valmista seuraavaksi siikafileet. Leikkaa kalat neljäksi samankokoiseksi annospalaksi. Paista kalat öljyssä pannulla keskilämmöllä nahkapuoli alaspäin. Kun ne alkavat kypsyä reunoilta, lisää pannulle voi ja paista loppuun. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

Valmista lopuksi vielä kurkuma-aioli. Sekoita aiolin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua. Koristele lopullinen annos aiolilla ja fenkolisalaatilla, johon leikkaat fenkolin paperinohuiksi siivuiksi.

 

 

Reseptin laati huippukokki Tomi Björck

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.